Hur fungerar ett webbhotell?

Crystone är idag ett av dom ledande webbhotellen i Norden

Utrymme för din hemsida och E-post
Webbhotell

Ett webbhotell är en tjänst som möjliggör att du kan publicera en hemsida på internet och använda e-post, utan att ha en egen server. En dator som kör en webbserverprogramvara kallas för en webbserver. Alla webbsidor man kan hitta på webben hämtas från en eller flera sådana webbserverdatorer.

Ett webbhotell har en internetansluten dator – en webbserver – där flera användare kan lägga upp sina hemsidor/webbplatser.

Domännman

För att kunna publicera sin webbsida på Internet behövs ett domännamn. Ett domännamn är ett unikt namn på en eller flera internetanslutna datorer. Ett exempel på domännamn är www.crystone.se. Ett domännamn består av flera olika delar. De olika delarna är separerade med punkter. I exemplet Crystone så är http://www.crystone.se huvuddomän, medan den sista delen efter punkten kallas toppdomän. Det finns många olika typer av toppdomäner:


Den första gruppen är landsbundna toppdomäner såsom:

Den andra gruppen är generiska toppdomäner (Generic TLD), t. ex .COM, .NET eller .ORG.


Registrering av domäner sköts i Sverige av Stiftelsen för Internetinfrastruktur (IIS), som tilldelar domännamn. Registreringen sker via ombud och Crystone är ett ombud för en rad olika toppdomäner.

Du kan registrera ditt domännamn här redan idag!Leverantörer
Referenser
Referenser

Loopia Hosting AB/Crystone

Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Sverige

Loopia Hosting AB/Crystone

Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Sweden

Crystone England

Europa House, Adlington Business Park
SK10 4NL Adlington, United Kingdom