Så migrerar du till vår nya kontrollpanel | Crystone

Så migrerar du till vår nya kontrollpanel

Crystone är idag ett av dom ledande webbhotellen i Norden

Vi är glada att meddela att vi nyligen rullat ut ett nytt system där alla våra nyregistrerade kunder idag hamnar.

Detta innebär många positiva saker som att vi nu har en ny kontrollpanel där våra kunder får tillgång till enklare administration av sina webbplatser (Linux och Windows), bättre prestanda och fler möjligheter. Funktioner som man får i nya kontrollpanelen är bl.a. att man kan se sina öppna supportärenden, överlåta domännamn till ny ägare, generera ny transferkoder och beställa/hantera SSL-certifikat samt mycket mer.

Vi vill givetvis att alla våra nuvarande kunder som idag har konto i våra äldre system ska flyttas över och få tillgång till allt det nya i detta system, som förbättrad säkerhet och ökad stabilitet. Detta jobbar vi på i dagsläget men dock är detta en process som tar tid.

Vi vill därför underlätta för er som vill över till vårt nya system redan nu och tillhandahåller här en guide som steg för steg går igenom vad som gäller vid flytt till det nya systemet:

För att vi ska kunna genomföra flytten av era tjänster och domäner till vårt nya system så behöver ni först gå igenom nedanstående steg.

Skulle ni ha några frågor eller funderingar gällande något av dessa steg så så är ni självklart välkomna att kontakta vår support på support@crystone.se så hjälper vi er att komma vidare.
1. Beställ ett webbpaket

Efter att du har beställt ett konto via vår hemsida får du ut inloggningsuppgifterna inom en timme via e-post.

Tänk på att se över de paket som finns tillgängliga och beställ det paket som passar dig och dina tjänster bäst!

**OBS** Välj E-postfaktura så kommer en faktura att skickas till er mail. Denna kommer vi att makulera så att ni inte blir debiterade för detta.

2. Hämta ditt material

Nu behöver du ladda ner eventuell hemsida, e-post och databas från nuvarande konto så att du har dem lokalt på din dator.

3. Lägg upp dina hemsidor

I din nya kontrollpanel måste du nu se till att dina tjänster finns skapade. Vi börjar med din hemsida.

Under ’Domän och Webbplats’ -> ’Webbplatser’ lägger du till dina domäner som du ska flytta över. Välj att aktivera de tjänster som du ska flytta.

Du behöver nu ladda upp det material du har till dina hemsidor, detta görs enklast via FTP. *Se mer information om hur du använder FTP längre ner i denna guide.

Om du har en databas till någon av dina hemsidor så behöver du även flytta med innehållet som finns i denna över till nya kontot.

Börja med att skapa en ny databas i kontrollpanelen under *Databaser* i menyn till vänster. Därefter importerar du ditt databasinnehåll till den nyskapade databasen på detta konto. *Se mer information om hur du gör detta längre ner i denna guide.

4. Kontrollera din hemsida

När du har satt upp en webbplats hos oss så får du tillgång till en preview-adress. Den syns under din kontrollpanels översikt och ser ut så här: dindomän.se.preview.crystone.se

Där kan du se om din sida fungerar som den ska på våra servrar.

Om du använder ett CMS så som WordPress, Joomla eller annat system så kan det behöva göras några justeringar för att man ska kunna se sidan korrekt via preview-adressen.

5. Lägg upp dina e-postadresser

*Om ni inte har e-posten via oss så behöver vi se över er domäns DNS så att den pekas vidare korrekt till er leverantör av e-post. Återkom då till vår support så hjälper vi er.

Om ni har e-posten via oss så är det dags att sätta upp era konton i våra system.

Om ni inte redan aktiverat e-poststödet på era domäner så gör ni det under ’Domän och Webbplats’ > ’Webbplatser’.

Ni skapar sedan era e-postkonton under ’E-post’ > ’E-postkonton’.

Om ni har mail på servrar i vårt äldre system som ni vill ha kvar på dessa konton så behöver dessa flyttas över.

För att flytta e-posten behöver ni först och främst ladda hem all gammal e-post från servern lokalt till er dator. Det kan göras genom att ni sätter upp samma e-postkonto som ni redan använder i dagsläget i valfritt e-postprogram med inställningarna för POP3 som inkommande server.

När ni sedan skapat om e-postkontona och pekat om så kan ni skapa om era e-postkonton med protokollet IMAP mot de nya serverinställningarna och bara dra mapparna i inkorgen mellan varandra för att synkronisera upp mailen på våra servrar igen.

6. Att kontrollera

Det ni behöver göra när allt är klart är att kontrollera så att alla era sidor fungerar, kolla så e-posten är ordentligt överflyttad och sedan återkomma till oss med OCR-nummer till fakturan som skickas ut i och med beställning då den ska makuleras (Paketet kommer att justeras enligt den period ni redan betalat för i gamla systemet).

Återkom också med godkännande för eventuella kostnader som kan uppstå vid flytten av era domäner (Domäner som transfereras måste förnyas samtidigt, så det är ett års förnyelse som kan komma att kosta).

7. Bekräftelse

När vi fått bekräftelse på att vi kan slutföra flytten så kommer vi att flytta domäner och peka om dem till de nya namnservrarna. Vi ordnar med fakturor som skapats så att det stämmer överens med era nuvarande inbetalningar och när allt är klart så meddelar vi er.

8. Avslut

48 timmar efter att ni fått bekräftat från oss att flytten är genomförd så återkommer ni med en bekräftelse på att allt fungerar (om något skulle strula så återkommer ni givetvis direkt). Sedan är själva flytten till det nya systemet klar!

9. Uppföljning

När allt nu finns korrekt upplagt i det nya systemet så är det dags att stänga era gamla konton. Det är viktigt att ni inkommer med en bekräftelse på att vi kan avsluta era gamla konton så att ni inte blir dubbelt fakturerade nästa år och så att inga krockar sker med hemsidor eller e-post.

Sedan är flytten till det nya systemet klart!

Mer information:

*******************

**FTP**

För att hitta dina uppgifter till FTP så gör du följande:

1. Logga in via https://service.crystone.se med e-postadressen du registrerade kontot med

2. Gå till menyvalet Filer följt av FTP

3. Här får du ut värdnamn/IP-adress för att ansluta dig, samt ett användarkonto (som du kan sätta ett lösenord till genom att klicka på ”Redigera” bredvid namnet)

För att ansluta till och hantera filer via FTP behöver du först ett FTP-program. Vi rekommenderar Filezilla som är helt gratis och du hittar det här: http://filezilla-project.org/download.php (välj ”Client”, inte ”Server”).

När du har installerat programmet finns det tre fält som du ska fylla i för att kunna koppla upp dig, värd, användarnamn och lösenord.

Så här kan det sen se ut när man fyller i sina uppgifter i Filezilla:

Värd: 217.70.45.12

Användarnamn: 2000000_master (där 2000000 byts ut mot ditt kundnummer)

Lösenord: Det du ändrade under ”Redigera”-knappen.

När du sedan ska ladda upp filerna så måste dessa ligga i katalogen som heter public_html för respektive domän. Om du har domänen domain.tld kommer alltså det att finnas en katalog som heter domain.tld som i sin tur innehåller en katalog som heter public_html.

Detta förutsätter dock att ni har aktiverat en webbplats för domänen under menyvalet ’Domän & Webbplats’ > ’Webbplatser’ i kontrollpanelen (redigera eller ”Lägg till” beroende på om den redan finns där, välj ’Webbplats’ under ’Service’ och sen Linux/Apache eller Windows/IIS beroende på vad ni föredrar.)

*******************

**Exportera/Importera Databas:**

Beroende på vilken typ av databas du använder så är det olika sätt för att exportera/importera data.

Om ni använder MySQL så är det vanligt att man har tillgång till administrationen PHPMyAdmin där man kan genomföra båda delarna. Efter inloggning kan man då välja vilken databas som ska användas och därefter klicka på ”exportera”. Välj därefter att det ska exporteras till en .SQL-fil som ni sedan importerar på nya databasen när den skapats i kontrollpanelen under: ’Databaser’ > ’MySQL’.

Om ni använder MSSQL så fungerar det på samma sätt fast via MyLittleAdmin i det läget.

För att importera databasen i nya kontrollpanelen behöver ni lägga till en ny databas under ’Databaser’ > ’MySQL’ (eller ’MSSQL’) > ’Lägg till’

Det kan ta ca 10 minuter innan du kan nå databasen. Därefter kan du logga in och välja att importera din .SQL-fil där för att få all data på plats.

*******************

**Transfer av domän:**

För att vi ska kunna flytta dina domäner så behöver dessa transfereras internt till oss igen. Detta kan komma att medföra en kostnad motsvarande en årsförnyelse beroende på vilket typ av system din/dina domäner tidigare funnits i.

Detta gäller för de olika domänerna vid transfer:

.SE och .NU

– Transfern är kostnadsfri och domänen förnyas ej.

– Kontaktuppgifter för domänen uppdateras ej i samband med transfern.

– Ingen ytterligare verifikation krävs. Transfern går igenom inom ca 1h om EPP-koden är korrekt.

.COM/.NET/.ORG/.INFO/.BIZ/.MOBI/.ME

– En transfer kan inte startas förrän tidigast 60 dagar efter nyregistrering eller en tidigare transfer av domännamnet.

– Domänen får ej vara låst för transfer hos din nuvarande leverantör.

– Priser för transfer kan ni hitta här: https://www.crystone.se/domannamn

– Kontaktuppgifterna på domänen uppdateras till att matcha ägarkontakten på kontot i samband med transfern.

– Vid transfern skickas det ut mail från noreply@crystone.se till domänens administrativa kontakt med en länk för att verifiera transfern som MÅSTE godkännas för att transfern skall gå igenom. När detta är godkänt går transfern igenom inom ca 5-7 dagar (förutsatt att EPP-koden är korrekt och domännamnet är upplåst för transfer).

.EU

– Domänen förnyas ett år vid transfer och transfern kostar 79kr.

– Kontaktuppgifterna på domänen uppdateras till att matcha ägarkontakten på kontot hos Crystone i samband med transfern.

– Ingen ytterligare verifikation krävs. Transfern går igenom inom ca 1h om EPP-koden är korrekt.

Ni kan vid transfern välja att namnservrarna ska ska bytas till våra automatiskt. Om ni inte väljer detta så är det viktigt att ni byter namnservrarna till våra för att domänen ska peka mot tjänsterna hos oss. Detta ändrar ni då efter transfern i er kontrollpanel under ’Domän och Webbplats’ > ’Domänhanteraren’ > ’Redigera’ > ’Namnservrar’. Klicka på ”Använd crystones namnservrar” och spara sedan.

Observera att ett namnserverbyte tar upp till 48 timmar att genomföra.

Comments are closed.

Kontakta vår
kundtjänst!

+46 8-50677150

E-post: support@crystone.se

Öppettider:
Vardagar Kl 8 - 19
På helger kl 10 - 15Crystone har supporttekniker tillgängliga alla dagar för att lösa eventuella problem eller frågor som kan uppstå. Vardagar kl 08 - 19 och helger kl 10 - 15. Du kan alltid få support på svenska eller engelska efter eget val.


Leverantörer
Referenser
Referenser

Loopia Hosting AB/Crystone

Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Sverige

Loopia Hosting AB/Crystone

Kopparbergsvägen 8
722 13 Västerås
Sweden

Crystone England

Europa House, Adlington Business Park
SK10 4NL Adlington, United Kingdom